In Balans door beweging

COACHING • REFLEXINTEGRATIE • VISUEEL SCREENING

Voor wie Contact

Werkwijze

Rhythmic Movement

Als Rhytmic Movement Trainer ben ik opgeleid om met zachte bewegingen, primaire reflexen(brein-lijf) te stimuleren om zich (door) te ontwikkelen, waardoor bijvoorbeeld communicatie, gedrag, beweging, leren en emotieregulering de kans krijgen om te ontwikkelen.

Integreren van reflexen is belangrijk in de ontwikkeling voor de ogen, de oren en het schrijven, en bepaalt mede de motorische ontwikkeling.

Als primaire reflexen niet, of deels integreren blijven ze actief. Dit kan voor problemen zorgen. Het kan leiden tot een vertraging in de ontwikkeling en gedrags-, leer-, en concentratiemoeilijkheden geven. Ook gevoelens van angst, onveiligheid, onzekerheid en stress kunnen een gevolg zijn van actief aanwezige reflexen. Goed geïntegreerde reflexen zijn daarom de belangrijke bouwstenen voor de verdere ontwikkeling!Visuele screening

De ontwikkeling van de ogen is bij kinderen volop in beweging. En de rol van de ogen is groter dan we kunnen vermoeden. Om goed te leren zien, moeten ogen niet alleen in de verte kunnen kijken, maar ook dichtbij. Ogen moeten leren om diepte te zien, te richten, te volgen, en scherp te stellen (bijvoorbeeld bij het lezen).

Ook in het waarnemen van details spelen de ogen een belangrijke rol. Dan is er ook de oog-hand coördinatie, dit is de besturing van de hand die afhankelijk is van onze oogbesturing.

In de visuele screening is het mogelijk om te kijken met een bioptor of de ogen goed kunnen bewegen, richten, volgen en samenwerken. Is dit niet het geval dan kan dit problemen opleveren bij het lezen, spellen, rekenen, concentratie en gedrag. Met behulp van een oefenprogramma kunnen ogen worden getraind. Het kan zijn dat uit de screening blijkt dat de problemen ernstig zijn, in dat geval wordt er doorverwezen.